Savjeti

26. 8. 2020 Како во планина со најмладите? Планинарењето со деца може да биде забавно, доколку го направите тоа на правилен начин Ова на прв поглед се чини „невозможна мисија“, но од моето лично искуство можам да ви кажам дека може да биде Планинарењето со деца може да биде забавно, доколку го направите тоа на правилен начин Ова на пр ...
19. 6. 2020 Како се носите со епидемијата и изолацијата? Проверете кои мерки се најважни за вашето ментално здравје во текот и по изолацијата.     Проверете кои мерки се најважни за вашето ментално здравје во текот и по изолацијата.     ...
25. 3. 2020 По напорниот работен ден раздвижите се 8 вежби кои ќе ги спречат негативните последици од долготрајното седење. Додека работите седите долго време? Да ги спречите негативните последици од долготрајното седење, стручњаците советуваат, повр 8 вежби кои ќе ги спречат негативните последици од долготрајното седење. Додека работите седите дол ...
27. 8. 2019 Kој е вашиот ризик за стрес и како можете да делувате превентивно?   iFrameResize( {checkOrigin:false, enablePublicMethods: true } )   iFrameResize( {checkOrigin:false, enablePublicMethods: true } ) ...
22. 8. 2019 Оставете го телефонот, барем за време на одморот Премногу гледаме во екранот од телефонот. Што може да ни помогне да ја намалиме таа „зависност“? Често слушаме дека овој или оној (тинејџер, пријател, познаник…) не го испушта смарт телефонот од р Премногу гледаме во екранот од телефонот. Што може да ни помогне да ја намалиме таа „зависност“? ...
31. 1. 2019 Учењето и здравјето   Концептот на доживотно учење значи учење во сите периоди од животот (од млади до постари години), во неформален и формален облик. Со концептот на доживотно учење најчесто се поврзуваат економскит   Концептот на доживотно учење значи учење во сите периоди од животот (од млади до постари години ...
17. 12. 2018 Дали се исплати прекин на животно осигурување   Животот е полн со пресврти, подеми, падови и многу изненадувања. Колку и да се трудиме, не можеме да бидеме целосно спремни за секој предизвик со кој што се соочуваме во животот. Одредени сит   Животот е полн со пресврти, подеми, падови и многу изненадувања. Колку и да се трудиме, не мо ...
21. 11. 2018 Безбедно во зима   Зимата е омиленото годишно време на многумина. Но, покрај многу возбуда, зимата ни носи и голем број незгоди. Прочитајте кои се основните превентивни мерки што треба да ги преземете, зимата да   Зимата е омиленото годишно време на многумина. Но, покрај многу возбуда, зимата ни носи и гол ...
19. 10. 2018 10 причини кои го попречуваат вниманието на возачот   Мобилните телефони не се единствените што го попречуваат вниманието на возачот. Движењето „И понатаму возам – иако не одам“ потсетува дека повеќе од 40% од повредите на рбетниот мозок настану   Мобилните телефони не се единствените што го попречуваат вниманието на возачот. Движењето „ ...